Sådan aflyser du samvær
At aflyse samvær kan være nødvendigt i visse situationer, og det er vigtigt at vide, hvordan man gør det korrekt. Samværsaftaler kan have uklarheder, der gør det muligt at aflyse. Denne artikel forklarer de juridiske restriktioner og regler om erstatningssamvær.
Mange samværsaftaler har uklarheder, der medfører, at samværet reelt ikke er gyldigt. Familieretshuset (Tidl. fogedretten) kan nemlig ikke tvangsfuldbyrde et samvær, hvis der kan sås tvivl om tolkningen af samværsaftalen.
Det kan f.eks. være, at det ikke er klart defineret hvor overdragelsen skal foregå - eller hvilket tidspunkt der skal overdrages på - det kan også være at tiden har gjort, at der refereres til begreber eller bestemte dage, som er ændret i mellemtiden, og nu skaber tvivl om hvor mange dage samværet varer, hvornår det begynder etc.
Husk, at systemet fungerer således, at du står bedst, hvis du lader faren ansøge om ændringer eller rettelser til samværsaftalen, da en henvendelse til familieretshuset typisk betragtes som konfliktoptrappende fordi den er et udtryk for, at forældrene ikke indbyrdes kan indgå aftaler uden hjælp.
Husk at der ved almindelige aflysninger af samværet, kan opstå krav om erstatningssamvær. I den forbindelse kan du med fordel læse vores vejledning om erstatningssamvær.
Aflysning af samvær kan være en nødvendig, men kompleks proces. Ved at forstå uklarheder og krav i samværsaftaler, overholde juridiske restriktioner og være åben for erstatningssamvær kan du håndtere aflysninger på en måde, der bedst beskytter dit barns trivsel og behov.